Experten testar

Bosch SKS62E22EU – Ekonomisk och snabb bänkdiskmaskin

Den här snabba och effektiva bänkdiskmaskinen är för dig som vill förvänta sig funktioner utöver de vanliga, den har 6 olika disk program att erbjuda från intensiv till snabb (Vario speed) som är den attraktiva funktionen som reducerar tiden med hela 50% jämfört med andra diskmaskiner som med glädje inte påverka ditt disk resultat. Den elektroniska tidvisaren gör så att du alltid har koll på hur lång tid det är kvar på programmet. Med diskmaskinens utrustning ingår servolås som innebär en enkel öppning och stängning av luckan. Du behöver framförallt inte tänka på vilket diskmedel du ska använda med Auto All­in­1 funktionen som anpassar sig med maskinen automatiskt till diskmedelstypen. För otroliga priset 3380 kr på WhiteAway.se får du även en sensor kommer se till att du får bästa möjliga diskresultatet med den mista möjliga vatten och energiförbrukning tack vare (AquaSensor) som anpassar diskprogrammet som du har valt genom att den vid flera tillfällen mäter vattnets grumlighet under hela disktiden.

För priset på 3880 kr på KitchenTime.se får du även programmet (AutoProgram) som ger dig alternativen att välja mellan Auto 65-­75°C och Auto 45­-65°C där bänkdiskmaskinen automatiskt känner av själv smutsighetsgraden på disken och väljer antalet sköljningar, temperatur och den exakta tiden som behövs för att uppnå ditt ultimata resultatet. Efter att vår expert testat denna bänkdiskmaskin är det hans bästa rekommendation till samtliga hushåll oavsett diskmängd.

Siemens SK25E203EU – Den bästa bänkdiskmaskinen

Oavsett vad du gör i ditt kök kommer enkelhet och effektivitet vara en förutsättning för en lugn och smidig vardag. Du ska helt enkelt känna att du kan lita på dina grejer. Särskilt när det kommer till maskiner du använder dagligen, då är hög kvalitet och utmärkta resultat viktigt.

Bänkdiskmaskinen Siemens SK25E203EU är ett smart köp för 3414 kr som ger dig alla funktioner du behöver och dessutom ro i själen eftersom den har flerfaldigt vattenskydd för säkert skydd mot vattenskador. Du kan känna dig trygg med att din diskmaskin sköter sig exemplariskt – även mot ömtåliga föremål – och gör jobbet medan du kan ägna dig åt roligare saker än att rengöra och torka smutsig disk.

Diskret design

Eftersom en bänkdiskmaskin alltid står framme är det viktigt att den matchar ditt kök, ser snygg ut och inte tar onödigt stor plats. Siemens SK25E203EU är nätt i storleken (551mm bred och 450 mm hög) och har en vit, smakfull och diskret design med en lucka som är bekväm och smidig att öppna och stänga.

Fem program tillgodoser alla dina diskbehov

Beroende på mängden disk, smutsighetsgraden och önskad tidsåtgång kan du välja mellan fem olika automatiska diskningsprogram. Det ger dig flexibiliteten du behöver för att alltid kunna använda din diskmaskin optimalt, oberoende av omständigheterna. Det går lika bra att fylla maskinen med disk efter en stor middag som med några enkla vinklas och kaffekoppar. Smidigt, minst sagt!

Följande fem program kan du välja mellan beroende på vilka behov du har:

 • Intensiv 70°C
 • Normal 65°C
 • Eco 50°C
 • Fin 40°C
 • Snabb 45 °C

Maskinen har energiklass A+ och diskar mycket energieffektivt. Vattenförbrukningen är mycket låg med endast åtta liter på en diskomgång, även med en full maskin som rymmer upp till sex kuvert.

Extra tyst, effektiv och långlivad motor

Trots en låg energiförbrukning klarar maskinen av att köra många olika diskningsprogram med korta programtider och ändå ge ett gott diskresultat tack vare en kolborstfri motor av modellen iQ- drive. Att motorn är kolborstfri gör den både stark och mer energisnål. En kolborstfri motor håller också länge eftersom den blir mindre varm och slits i mindre utsträckning. Dessutom är den tyst och har en maximal ljudnivå på 54 dB.

Nu slipper du diska champagneglasen för hand!

Nu kan du rengöra även ömtåliga glas i maskin! Siemens SK25E203EU har ett inbyggt GlassCare- system som klarar av att diska ömtåliga glas extra skonsamt. Med den här glasskyddstekniken samt ett extra skonsamt diskprogram och värmeväxlare kan den säkerställa att även känsliga föremål blir rena genom försiktig och säker diskning i maskinen.

Säkert skydd mot vattenskador

Något många bekymrar sig över inför köp av diskmaskin är risken för läckage, översvämning och

vattenskador. Det ska du förstås inte behöva oroa dig för, och denna bänkdiskmaskin har både livrem och hängslen för att sätta dig på den säkra sidan. Den har ett flerfaldigt vattenskydd för säkert skydd mot vattenskador: med både vattenskydd, backventil och vattensäkerhetssystem har du ett omfattande vattenskydd. Det skyddar mot alla vattenskador oavsett om det gäller en läckande slang eller otätheter i maskinen. Du kan med andra ord låta maskinen gå utan att oroa dig.

Doseringsassistent

Tack vare en så kallad doseringsassistent fördelas diskmedlet över all din disk på bästa sätt. Allt du behöver göra är att lägga i en maskindisktablett i maskinen, därifrån faller den ner i en speciellt utformad behållare som underlättar för spolarmens vattenstråle att lösa upp tabletten snabbt och med kontroll. Det gör att diskmedlet fördelas jämnt över all disk inuti maskinen och ger dig ett fint diskresultat varje gång.

Sammanfattning Siemens SK25E203EU:

 • Liten och diskret (551mm x 450 mm)
 • Fem olika diskprogram
 • Energisnål och låg vattenförbrukning (8L/diskning)
 • Kolborstfri motor gör diskmaskinen tyst, effektiv och långlivad
 • Glasskyddsteknik tillåter maskindisk av känsliga föremål
 • Flerfaldigt vattenskydd
 • Doseringsassistent ser till att diskmedlet fördelas jämnt