Låna pengar till bänkdiskmaskin

För dig som tröttnat på att handdiska och är i farten att köpa en bänkdiskmaskin finns det en hel del olika saker att ta hänsyn till, inte minst hur mycket den ska få kosta. Det kanske är så att du är i behov av en bänkdiskmaskin men inte har de där extra tusenlapparna att lägga på en praktisk maskin till köket? Nedan kommer vi beskriva hur du kan gå tillväga om du väljer att inte betalar kontant, det vill säga tar ett lån för att bekosta köpet.

Fördelaktiga räntor

Just nu är reporäntan så låg som -0,5 procent. Detta innebär att vi som privatkonsumenter kan få fördelaktiga lån på våra banker och det blir billigare att handla varor och produkter på kredit. Samtidigt stiger lönerna i Sverige och lånebilden ser för närvarande väldigt bra ut för privatkonsumenter som vill ta ett lån. Om man väljer att betala för produkter på kredit så finns möjligheten att ansöka om lån hos ett antal olika kreditgivare. Du kan exempelvis ta ett lån hos banken eller teckna ett SMS-lån.

Vad innebär SMS-lån?

SMS-lån går ut på att man som låntagare tar mindre lån med högre ränta och på kortare löptider. Det går snabbt och enkelt att teckna ett SMS-lån till skillnad från lån hos bank som är lite mer komplicerat. SMS-lån är tänkta för mer spontana köp där en mindre summa ändå gör stor skillnad. Om du går till butik och tittar på en bänkdiskmaskin till exempel så kan du få hem den dagen efter, så snabbt går det att få ett SMS-lån. Några tusenlappar hit eller dit kanske inte låter som en stor grej men är man verkligen i behov av en produkt så kan det ändå göra avsevärd skillnad i vardagen. Med det sagt ska man ju endast ta lån om man vet att man kan betala av det under utsatt återbetalningstid. Man ska också alltid läsa igenom villkoren noggrant så att man har koll på hur hög ränta lånegivaren lägger på. Förutom att det går oerhört snabbt att få ett SMS-lån så är en annan unik aspekt att man kan låna vart man än befinner sig i världen. Allt du behöver är din mobiltelefon. När det gäller SMS-lån är det alltid en relativt hög ränta, men i utbyte mot det får man lånet snabbt och enkelt utan några förbehåll.

Köpa en bänkdiskmaskin med privatlån

Om man istället vill vända sig till sin bank så kan man ta ett privatlån. Det är ett lån man kan teckna för konsumtion, om det så är en bil, en ny soffa eller en bänkdiskmaskin. Ett sådant lån har längre löptid och lägre ränta än SMS-lån. Å andra sidan ställs det högre krav på låntagaren och det tar längre tid att få lånet beviljat. Vanliga krav är att du ska ha fast inkomst, ha fyllt 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Ungefär de krav som SMS-lån helt bortser ifrån förutom åldersgränsen på 18 år. Man ska ha över 100 000 kr i inkomst per år för att få ta ett privatlån. Löptiden är oftast 6 månader upp till 12 år, alltså behöver man inte betala tillbaka alls lika snabbt som SMS-lån kräver. Vilken typ av ränta man får på ett privatlån brukar bero på vad man har för ekonomi .

Hur du än väljer att finansiera ditt köp av en ny bänkdiskmaskin så finns det just nu många alternativ för dig som privatkonsument.